tirsdag den 9. april 2013

Flødestuvede kartofler (my way)



Et alternativ til de traditionelle meget "tunge" flødestuvede kartofler.

Ingredienser:
  • 750 g kartofler - skrællede
  • 150 g gulerødder - skrællede
  • 1 løg - i ringe
  • ½ rødløg - i ringe
  • 2½ dl ærter
  • 1/5 glas paprika salat
  • 1 dåse asparges snitter
  • 1 karton Mornay sauce
  • 2 fed hvidløg - fint hakket
  • 2 spsk mel
  • 4 spsk smør/magerine
  • 2,5-4 dl mælk - kold
  • Salt & Peber
Fremgangsmåde:
  1. Skær kartoflerne og gulerødderne i skiver og kom i en gryde, dæk med vand, tilsæt salt og sæt til at koge, de skal bare op at koge op koge i 5 min for at give dem et forspring.
  2. Skær løg og hvidløg ud.
  3. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt mel, pisk med et piskeris. Lad stå i et par minutter indtil det lugter af bagt toast (nærmest).
  4. Spæd mælken i under piskning, indtil du har en ensartet konsisten. (Den skal være ret tyk, er den for tynd så tilsæt Maizena!)
  5. Kom asparges samt aspargesvand og ærter i, samt paprikasalat. Kværn rigeligt med sort peber på.
  6. Tag kartoflerne og gulerødderne og hæld vandet fra. Læg et lag i bunden af et ildfast fad, kom løgringe henover. Kom et på skefulde hj. lavet sovs udover og læg endnu et lag. Gør dette indtyl alle kartoflerne er brugt.
  7. Hæld Mornay saucen udover.
  8. Bag i ovnen v. 210 gr. indtil det bobler og toppen er gyldenbrun.
  9. Bon appetit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar