onsdag den 8. maj 2013

Shepherds pie (vegetarisk)




En af de bedste retter at lave når man bare vil have noget der luner. Den af sammensat af en linse"kødsovs" og kartoffelmos.

Ingredienser:

 Linsekødsovs:
  • 115 gr. Røde linser
  • 2 seleri stænger - hakket
  • 3 gulerødder - hakket
  • 2 løg - hakket
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 fed hvidløg - fint hakket (mere/mindre hvis man har lyst)
  • 1/4 rød chilipeber- fint hakket
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • timian ell. oregano
  • salt
  • peber
  • 2 spsk. oliven olie
  • 4,5 dl vand 
Kartoffelmos:
  • 1 kg Kartofler - skrællede
  • 50-75 gr Smør
  •  1-2 dl Mælk
  • Salt og Peber
evt.:
  • 2,5 dl Cremefraiche
  • 250 gr Revet ost
 Fremgangsmåde:

  1. Først skal linsekødsovsen laves. se hér; linsekødsovs
  2. Imens det simre begynder man kartoffelmosen. se hér: Kartoffelmos
  3. De to ting burde nu være færdige omkring samme tid.
  4. Kom kødsovsen i bunden af et ildfast fad, det skal gå ca. 1/3 op. Kom kartoffelmosen over de sidste 2/3 vej op. Tag en skefuld af gangen så du ikke blander det sammen med kødsovsen. Ril overfladen med en gaffel.
  5. Bag i en forvarmet ovn ved 225 gr. i 30-50 min. indtil toppen er gylden.
  6. lad køle af i 10-15 min. inden servering.
evt. I:
  • Bland creme fraiche i kartoffelmosen før kommer det over kødsovsen, dette skulle hjælpe med at give den gyldne kulør.
evt. II:
  • Kom revet ost over før man kommer den i ovnen. Dæk med stanniol og bag som ovenstående. 10 min. før man tager den ud fjernes stanniolen og man bager indtil osten er gylden. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar