
En rigtig god dessert som jeg har fra Chef John (Foodwishes) se video hér.
Ingredienserne er lidt skæve da de kommer fra amerikanske mål.
Ingredienser:
- 113,4 g god mørk chokolade (jeg bruger Möser Roth 70% fra Aldi, ja ALDI!)Meget lidt salt 8-9 korn.
- 2,4 dl 36% fløde
- 20 ml (3 spsk+1tsk) sukker
- ½ tsk. vaniljeekstrakt (kan også bruge vaniljesukker)
- evt. ½ tsk. kaffepulver hvis man kan lide kaffe.
Fremgangsmåde:
- Skær chokoladen i små stykker og kom i en skål.
- (Tilsæt kaffe/appelsin)
- kom salt i.
- Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde, og varm ved medium varme indtil det simrer. (rør hele tiden så det ikke koger over, se video for detaljer)
- hæld den varme væske over chokoladen og lad det stå i 1 minut.
- Rør rundt indtil det får en ens, flot chokoladebrun kulør.
- Del det i 4-6 beholdere og bank dem let mod bordet for at fjerne evt. luftbobler.
- Kom i køleskabet i 2-5 timer indtil den har en god konsistens.
- Smager himmelsk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar