mandag den 30. januar 2012

Tarteletter (høns og asparges)


Ingredienser:
  • Hel kylling (1300 g)/fond+kyllingekød
  • 2 dåser Asparges
  • 8 dl-1 L Minimælk / sødmælk+fløde *
  • 1 Løg
  • 1 gulerod
  • 1 suppevisk
  • Salt & Peber
  • Mel+smør/maizena
  • Persille, agurk og tomat
  • Tartelet skaller

Fremgangs metode:

  1. Kom kyllingen, løg, gulerødder og suppevisk i en gryde og dæk med vand. Bring det i kog og lad det simre under låg i 30-40 min. Skim fra tid til anden.
  2. Kør indholdet igennem en si (GEM VÆSKEN) og pil kødet af kyllingen (du skal kun bruge halvdelen, frys den anden halvdel ned.)
  3. Smelt magarine i en gryde og tilsæt smør, pisk. Kom mælk+fløde i (sørg for det er koldt = ingen klumper), kom kylling, asparges & asparges vand i og kog op under omrøring.
  4. Skru ned og smag til med salt & peber.
  5. Varm tartelet skallerne og fyld dem med sovsen.
  6. Serveres med frisk klippet persille, agurk og tomat skiver.

*Det traditionelle er sødmælk + fløde, men hvis man vil have en mere fedtfattig version kan man bruge minimælk, man skal dog være opmærksom på at hvis man fryser det ned mister det rigtig meget smag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar