Ingredienser:
- ½ blomkålshovede
- 6 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1½ tsk. oliven olie
- Salt & peber
- ½ Løg
- ½ Rødløg
- 1 tsk. karrypulver
- 7 dL grøntsagsfond
- (½ chilipeber)*
- 2½ dL kokosmælk
- juicen fra ½ lime
- Hak blomkål og gulerødder medium groft.
- Kom olie, hvidløg, salt & peber i en skål og vend blomkål og gulerødder i.
- Kom det i et fad eller bradepande og kom det i en forvarmet ovn v. 200 gr i 20 min. Rod rundt i dem og bag videre i 25 indtil de er lidt svedne.
- 10 min. før det i ovnen er færdig hakker du løgene (og chilien) fint.
- Kom olie i en gryde, kom karry i og lad det stege 1 minut først.
- Kom løgene i og brun dem. Tilsæt fonden en smule af gangen og varm det op til det koger.
- Kom de bagte grøntsager i og kog indtil de er helt møre.
- Tag gryden af varmen og blend med en stavblender indtil det har en ensformig masse (hvis man vil have nogle klumper i den færdige suppe tages noget fyld fra).
- Tilsæt kokosmælk og lime og varm suppen igennem.
- Server for sig selv eller med brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar