mandag den 12. november 2012

Blomkål/gulerod karry suppe





Ingredienser:
  • ½ blomkålshovede
  • 6 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ tsk. oliven olie
  • Salt & peber
  • ½ Løg
  • ½ Rødløg
  • 1 tsk. karrypulver
  • 7 dL grøntsagsfond
  • (½ chilipeber)*
  • 2½ dL kokosmælk
  • juicen fra ½ lime
Fremgangsmetode:
  1. Hak blomkål og gulerødder medium groft. 
  2. Kom olie, hvidløg, salt & peber i en skål og vend blomkål og gulerødder i.
  3. Kom det i et fad eller bradepande og kom det i en forvarmet ovn v. 200 gr i 20 min. Rod rundt i dem og bag videre i 25 indtil de er lidt svedne.
  4. 10 min. før det i  ovnen er færdig hakker du løgene (og chilien) fint.
  5. Kom olie i en gryde, kom karry i og lad det stege 1 minut først.
  6. Kom løgene i og brun dem. Tilsæt fonden en smule af gangen og varm det op til det koger.
  7. Kom de bagte grøntsager i og kog indtil de er helt møre.
  8. Tag gryden af varmen og blend med en stavblender indtil det har en ensformig masse (hvis man vil have nogle klumper i den færdige suppe tages noget fyld fra).
  9. Tilsæt kokosmælk og lime og varm suppen igennem.
  10. Server for sig selv eller med brød.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar