Jeg lavede tarteletter den anden dag, men da jeg lavede dem syntes jeg at sovsen var blevet ret tynd. Heldigvis havde jeg noget blomkåls creme i køleskabet, så jeg tog chancen og kom det i, resultatet blev en dejlig cremet (og tyk) tartelet sovs med et hint af hvidløg =)
Ingredienser:
- 150 g Margarine
- et par spsk. Mel
- 500 g. Champignon - i skiver
- 8-10 dl. Rismælk (eller anden plantemælk) - Kold
- 2 Asparges på dåse
- 1-1,5 dåse asparges vand
- en stor håndfuld Ærter
- *evt. gulerødder- i tynde skiver
- 3-4 dl blomkål creme
- 1 tsk. Revet muskatnød
- Salt & Peber
- Agurk
- Persille
- Kom margarine i en gryde på middel-høj varme. Når det er smeltet tilsættes melet.
- Steg et halvt minut, og kom champignonerne i.
- Steg champignonerne i fedtstoffet i et minuts tid indtil de har frigivet noget af deres væske. Tilsæt den kolde mælk lidt af gangen under omrøring.
- Kom asparges, aspargesvand, ærter (og gulerødder) i.
- Bring det i kog og tjek konsistensen. Tilføj blomkålscreme indtil man er tilfreds med konsistensen. Lad det simre med i et par minutter.
- Kom muskatnød i, og smag til med salt og peber.
- Varm skallerne i en ovn indtil gyldne. Kom fyldet i skallerne (ca. 2 dl. pr. skal), kom et stykke agurk og lidt persille i skallen.
- Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar