En perfekt ret i denne sommerhede. Den er sprængfyldt med lækkerier, alle de friske ingredienser gør virkelig noget for smagen.

Ingredienser:
Fyld:
- 3 store modne tomater
- ½ agurk - skrællet, finthakket
- 1/3 rød peberfrugt
- 1 forårsløg (kun den hvide del) - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk. Garam Masala
- 1 tsk. oregano
- Havsalt salt og friskkværnet peber

- 10-12 cherrytomater
- 1 lime - Saften
- 1,5 spsk. ekstra jomfru oliven olie
- 1 spsk. Hvidvinseddike
- 1 spsk. Balsamico eddike
- Frisk Basilikum ell. Koriander - skåret i strimler (chiffonade)
- Croutoner
Fremgangsmåde:
1: Fyld: Tag en skarp kniv, skær et "X" i toppen af tomaterne og fjern derefter stilken. Kom dem i et gryde med kogende vand i 30 sek. tag op og lad køle af. Nu skulle skindet gerne være lige til at tage af. Fjern kernerne fra tomaterne og hak dem. (Hele denne process kaldes 'tomat concassé')
![]() |
Efter tomaterne har været i kogende vand. |
2: Kom tomater, agurk, peberfrugt, forårsløg og hvidløg i en skål. Krydr med Oregano, Garam Masala, salt og peber.
3: Creme: Kom cherrytomater, lime, oliven olie, hvidvinseddike og balsamico i en blender og blend indtil 'smooth'.
4: Hæld cremen gennem en si, udover fyldet og bland.
5: (Dette skridt kan undlades hvis man vil have en mere grov suppe!) Tag halvdelen af indholdet og blend det. Hæld det tilbage i skålen, det skal ikke igennem en si denne gang.
![]() |
Der kom en skygge i mit køkken, så ud i solen med mig =) |
6: Stil det i køleskabet til det er helt afkølet (1-2 timer.) Smag til med salt lige inden serveringen.
7: Server som det er, eller kom croutoner, frisk basilikum eller koriander over inden servering.
(Inspiration: http://allrecipes.com/Recipe/Chef-Johns-Gazpacho/Detail.aspx?src_VD_Summary)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar