fredag den 26. oktober 2012

Pandekager


Ingredienser:
  • 4 æg
  • 4-5 dl mælk
  • 4 dl mel
  • ½ tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3 spsk. smør - smeltet
  •  Smør til stegning
  evt.
     *     *lidt øl

Fremgangsmetode:
  1. Bland de tørre ingredienser sammen (brug evt. en si.)
  2. Pisk æg og mælk sammen. (*tilsæt øl)
  3. Rør væsken i pulveret.
  4. Tilsæt det smeltede smør.
  5. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. (*Kan undlades, men anbefales)
  6. Kom lidt smør på en varm pande (det er/burde kun være nødvendigt med den første pandekage da dejen indeholder smør i forvejen), og kom dej på, (mængden varierer selvfølgelig efter pandens størrelse og hvor tyk man vil have pandekagen.)
  7. Steg på den ene side indtil der kommer små luftbobler langs kanten, vend og steg færdig på den anden side.
Serveringsforslag:
  • Vanilleis og jordbær er især godt om sommeren.
  • Nutella og banan.
  • Sukker og syltetøj/marmelade.
(NB!  Man skal ikke komme chokoladestykker i dejen, det bliver brændt og smager bittert.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar