Ingredienser:
- 2 Bagekartofler (ca. 500 g i alt)
- 1 dl Oliven olie
- salt & peber
krydderier:
- 4 fed hvidløg (presset)
- Oregano
- Timian
- Cayennepeber
(Man vælger selvfølgelig bare de krydderier man bedst kan lide.)
Tilberedning:
- Skyl kartoflerne og skær dem ud i lange tynde skiver. (De skal have nogenlunde samme størrelse da de ellers ikke vil bage ens.)
- Kom skiverne i en skål med koldt vand og lad dem stå i 20 min.. Skift vandet et par gange.
- Imens de stå i vand laver du krydderiblandingen, kom olie, salt, peber, hvidløg og resten af krydderierne i en skål og rør godt rundt.
- Efter de 20 min. hælder du vandet fra kartoflerne og kommer blandingen udover, rør rundt i kartoflerne så der kommer olie på alle skiverne.
- Tænd oven på 180-200 gr. og lad kartoflerne trække indtil ovnen er klar.
- Bag dem i 15-20 min. på varmluft.
- Når de er gyldne og sprøde tages de ud, smages til med salt og serveres med det samme.
- Går rigtig godt til kylling, ovnbagt eller vendt i rasp.
- Velbekomme! ^ ^
Ekstra:
- Man får virkelig mange pommes frites ud af en enkelt bagekartoffel, flere end man umiddelbart tror.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar