Jeg prøvede madpandekager for første gang for ikke så længe siden og jeg kunne li' hvad jeg smagte. Den eneste rigtige forskel på dejen er at man ikke kommer sukker i madpandekager.
Jeg brugte den samme type spinatfyld som jeg også bruger i mine spinathorn (http://thorsopskrifter.blogspot.dk/2011/11/spinathorn.html). Men man kan sagtens komme sit eget fyld i, kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser:
- 3,5 dl mælk
- 3 dl mel
- 3 æg
- ½ tsk. salt
- 25 g smør - smeltet
- knivspids smør til stegning
- Krydderier der matcher dit fyld. (hvis jeg fx bruger en karry baseret fyld ville jeg komme lidt karrypulver i dejen.)
- Man kan sagtens bruge tortilla wraps i stedet for hvis man har lidt travlt =)
- 1 pose friske spinatblade (eller ½ pose optøet frossen).
- ½ rødløg - finthakket
- ½ klump domyati ost - i tern (der kan godt bruges mindre da man også dækker med revet ost)
- 4 fed hvidløg -presset (mere eller mindre afhængig af ens smag)
- 1-2 glas (á 450 ml) tomat/pasta sauce
- ½ pose revet ost
- evt. revet parmasan
Fremgangsmåde:
Pandekager:
- Slå æggene ud i mælken og bland med en gaffel.
- Kom mel og salt igennem en si i en anden skål.
- Hæld mælken ud melet, tilsæt smør og pisk sammen.
- Stil dejen i køleskabet i 30 min. for at hvile. (Lav fyldet imens)
- Varm en pande til middel-høj temp. og smelt en knivspids smør på panden. (det er kun nødvendigt med smør til den første pandekage da der er smør i dejen.)
- Kom 1-2 dl dej på panden og steg indtil godt brun på begge sider, (ca. 1 min. pr side.)
- Hvis du bruger frisk spinat skal det lige opvarmes i en gryde med lidt olie så det "falder sammen", eller kommes i et dørslag og overhældes med kogende vand.
- Pres størstedelen af vandet ud af spinaten.
- Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt med en gaffel.
- Kom fyld på nederste 1/3 af pandekagen og rul den sammen og placer i et ildfast fad. Gør dette med alle pandekagerne. (Mine pandekager var for lange til fadet så jeg delte dem i 2 først.)
- Fordel tomatsaucen ligeligt ud over pandekagerne, og kom revet ost (og parmasan) ud over.
- Bag i ovnen ved. 200 gr. indtil det hele er varmet igennem og osten er smeltet, (ca. 15-25 min.)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar