fredag den 25. januar 2013

Frugt tærte (raw)


En frisk dessert som er nem at lave. Cremefyldet var en idé jeg fik, og det blev ligesom jeg havde håbet =)

Ingredienser:
Bund:*
  • 50 % Mandler**
  • 50 % dadler**
  • lidt salt (men det er mere end 100 %! ja ja I know, it's cooking not rocket surgery!)
*( eller man kan bruge sin favorit dessertbund)
** Grunden til at der ikke står vægt er fordi det afhænger af den form man skal bruge. Jeg brugte ca. 350 gr. mandler og 4-5 dl dadler til en 25 cm form.


Creme:
  • 1 frossen banan . i tykke skiver
  • 1 banan - i tykke skiver

Fyld:
  • 3 Kiwier - i skiver
  • 3 ferskner- i skiver

Andet:
  • Tærtefad ell. anden form


Let's cook.. erh.. assemble, prepare.. or whatever raw food people do with food:
1: Skræl en banan, skær den i skiver, kom den i en frysepose og frys den indtil stivfrossen.

2: Kom mandlerne i en foodprocessor og blend indtil det er små stykker, tilsæt størstedelen af dadlerne, (gem et par stykker), og blend. Tjek konsistensen, den skal være formbar men ikke for klæbrig! Tilføj flere dadler indtil den har den ønskede konsistens, slut af med lidt salt.

3: Spred fyldet ud i bunden af formen, og 1cm op af kanten.

 

4: Kom bananerne i en foodprocessor og blend indtil du har en cremet masse. 


5: Spred cremen ud over bunden i tykt lag.

  

6: Fordel frugterne så pænt og ligeligt som du kan.

 

7: Server med is eller flødeskum.




NB! Den kan sagtens gemmes i køleskab/fryser, det skal dog nævnes at bananer når de bliver iltede bliver brunlige, ikke at det ødelægger smagen, men man skal lige vide det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar