søndag den 20. januar 2013

Rød peber suppe ( 2-3 pers.)





Til aftensmad lavede jeg en lækker suppe baseret på rød peber, tomat og røde linser for fylde. Jeg forventede at den ville blive en smule bitter, men det at riste peberfrugt i ovnen og fjerne skindet ændrer hele retten til en sødlig cremet suppe.


Ingredienser:
  • 3 røde peberfrugter
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/3 rød chilipeber
  • 50 g røde linser
  • 1 dåse flåede tomater (u. krydderier)
  • 3,5 dl grøntsags suppe (bouillion)
  • Salt, peber og cayenne
  • Oliven olie
evt.
  • Noget godt brød.

Fremgangsmetode:
  1. Del peberfrugterne i 2 på langs og fjern stilken, kerner og membran. Kom 5 ud af 6 halvdele på en bageplade som er pakket ind i alufolie (dette gør det nemmere at rengøre) og bag v. 220-250 g indtil de er brændte på toppen.
  2.  Imens de bager klargører du de resterende igredienser. Den sidste halvdel af rød peber skæres i strimler. Løgene, hvidløgene og chilien hakkes fint. Varm 3,5 dL vand i en gryde så det er klar til at laves til suppe.
  3. Når Peberfrugterne er færdige tages de ud og afkøles (dette kan også gøres i en plastikpose i køleskabet). Imens de køler spredes de sidste peberfrugtsstrimler ud på bagepladen og bages også i ovnen indtil de er lidt brændte i enderne.
  4. Sauter løg og hvidløg i lidt olie i en gryde i 5 minutter (i..i..i..). Bland bouillionen i det kogene vand. Fjern det brændte skind fra peberfrugterne.
  5. Når de er sauteret kommer man flåede tomater, røde linser, suppe, peberfrugt u. skind og chili i og lader koge i 10-15 min.
  6. Blend med en stavblender og smag til med salt, peber og cayenne.
  7. Kom det i en skål, kom peberfrugtsstrimlerne på toppen og server med et godt stykke brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar