onsdag den 2. januar 2013

Nytårslasagna (vegetar) (4-6 pers.)




Jeg har levet vegetarisk de sidste 2 måneder, og jeg skulle finde mig noget godt mad at spise til nytår, valget faldt på spinattærter til forret og lasagna m. squashrulle til hovedret. Dette er lasagna opskriften, den smager super godt, og er meget "blød" i smagen, helt sikkert værd at prøve.

Ingredienser:

Sauce:
  • 1 mellem løg - Hakket
  • 1 mellem rødløg - Fint hakket
  • 1 Glas champignonger (uden væden) eller en bakke friske
  • 4 Gulerødder - revet
  • ½ rødt peber - Fint hakket
  • 4 fed hvidløg - Fint hakket
  • 1/3 Chili - Fint hakket
  • 1 Glas (450 ml) marinara/pasta sauce
  • Salt, peber, timian
Bechamel:
  • 2,5 dl mælk
  • 3-4 spsk maizena
  • ½ mozzarella bold
  • 2 spsk cremeost
Andet:
  • Lasagne plader
  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • ½ Aubergine (del den på langs)
  • ½ mozzarella bold
Fremgangsmetode:

Sauce:
  1. Kom oliven olie i en gryde og varm op.
  2. Kom løgene i og begynd at brune dem.
  3. Ca. halvvejs igennem kommer man champignonerne i.
  4. Når løg og champignoner er ved at være klar, kommers hvidløg og chili i og steges med 1 minut.
  5. Gulerødderne tilsættes og svedes hurtigt at.
  6. Marinarasaucen kommes over, skyl glasset og kom i, men højst 50% ekstra vand.
  7. Kom rød peber, salt, peber og timian i og rør godt rundt.
  8. Lad stå og simre i 10-15 minutter. (I starten vil det ligne at der er for lidt vand i, men efter et par minutter vil vandet fra gulerødderne og peberfrugten komme ud.)
Bechamel sauce:
  1. Kom mælken i en gryde, tilsæt maizenaen og varm op.
  2. Rør indimellem imens det bliver varmt, indtil det har en tyk konsistens.
  3. Sluk for varmen og kom mozzarella og cremeost i, lad varmen smelte det.
Ekstra fyld:
  1. Skræl auberginen (dette gøres nemmest ved at skære enderne af først så skrælleren kan få fat.
  2. Del halvdenen i 2 dele på langs, og Skær den i 5-10 mm tykke skiver.
  3. Krydr med salt og peber og steg i oliven olie på en varm pande indtil brune (ca. 2 min. per side)
  4. Placer på køkkenrulle så noget af olien kommer af.
  5. Skyl spinaten grundigt under koldt vand.
Assemble:
  1. lag: 1/4 sauce, lasagna plader.
  2. lag: 1/4 sauce, 1/3 bechamel, aubergine, lasagna plader.
  3. lag: 1/4 sauce, 1/3 bechamel, spinat, lasagna plader.
  4. lag: 1/4 sauce, 1/3 bechamel, mozzarella. Dæk med staniol.
Tilberedning:
  1. Kom i en forvarmet ovn på. 220 gr. i 30 minutter.
  2. Fjern staniolen og varm videre indtil osten er gyldenbrun.
  3. Lad afkøle i 15 minutter.
  4. Bon appetit!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar