Dette er ikke så meget en opskrift som det er en metode. Idéen kom til mig i en drøm dagen før nytårsaften, og det var fantastisk at det blev lige så godt som jeg havde drømt =)
Den kan anvendes til de fleste retter man serverer på en flad tallerken, og få dem til at se proffessionelle ud =D
Ingredienser:
1 squash
1 skræller (helst af typen på billedet)
fyld:
½ peberfrugt - i strimler.
1/3 agurk - i strimler (uden den bløde midte)
1 gulerod - i strimler / skrællet på samme måde som squashen.
Man kan komme i hvad man har lyst til, jeg vil dog anbefale at det er "sprøde" grøntsager så som peberfrugt, gulerod og agurk u. midte, da man ellers risikerer at den bliver våd og slatten.
Fremgangsmetode:
- Skær enderne af squashen.
- Tag skrælleren og kør fra den ene ende til den anden i en bevægelse. (De første 2-3 strimler fjernes da det er ren skræl.
- Skræl nu 8-9 pæne strimler. Der skulle være nok til at få 8-10 per. side.
- Læg 4 strimler horisontalt parallelt. Fold 1 og 3 over sig selv fra venstre mod højre, (bare rolig, jeg har lavet en gif der viser det hele!) læg en squash stykke for enden på den vertikale led og fold 1 og 3 tilbage igen.
- fold nu 2 og 4 fra højre mod venstre så langt hen det kan komme, og læg den næste squash stykke vertikalt.
- Tag 1 og 3 igen og fold tilbage, læg det tredje stykke vertikalt.
- Fortsæt indtil du har et "tæppe".
- Det skal på langs den ene ende og ca. 2 stykker bredt.
- Først gulerodsstykkerne, så agurk og tilsidst peberfrugt.
- Tag så forsigtigt og rul den sammen. (Det kan anbefales at starte med at glide en kniv ind under den ene ende for at hjælpe med at løfte det samlet.)
- Rul den så åbningen kommer nederst.
- Med en skarp kniv trimmes enderne.
- Placér på tallerkenen ved siden af hovedretten og nyd de nysgerrige blikke ;)
Variation:
Jeg tog en del af de første strimler, snoede den rundt om rullen og pakkede enderne ind under fletningen.
Et par serverings eksempler:
Spaghetti og linsebolognese. |
|
BBQ Pulled Pork (vegetarisk) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar