fredag den 25. januar 2013

Portobello burger




En godt alternativ til hk. oksekøds bøffer. De ligger overhovedet ikke tungt i maven.


Ingredienser:
Bøf:
  • 2 Portobello svampe (1 per. person)
Marinade:
  • 0,5 dL Oliven olie
  • 2 spsk Balsamico olie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. oregano
  • 2 tsk. chili pulver
  • 2-4 fed hvidløg - knust
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
Fyld:
  • Salat
  • Agurk
  • Tomat
  • Gulerod - (kan undlades)
  • Chilipeber
  • Peberfrugt
  • Rødløg
  • Løg
  • Ost - Hvad man bedst kan lide
Dressing:*
  • Tomat pure
  • Oliven olie
  • Salt
  • Peber
  • Hvidløg
  • BBQ pulver
  • Salsa
* Man kan også bare bruge sin favorit burger dressing (undgå ketchup og sennep da det ikke passer til svampen).

Andet:
  • Burger bolle

Let's begin:
  1. Fjern forsigtig stilken fra svampen, rens den med en fugtig serviet.
  2. Bland Oliven olie, balsamico og krydderierne i en skål. Kom svampene i og dæk dem med marinaden og lad stå i 15-20 min.
  3. Klargør alt fyldet og lav dressingen i mellemtiden.
  4. Varm en pande på medium-høj og kom løg og peberfrugt på og sautér dem (ingen olie).
  5. Kom svampene på panden med toppen nedad og kom lidt af hvidløgene fra marinade i svampen, steg 4-5 min. per. side. Efter du har vendt den kom ost på toppen og lad det smelte imens den anden side steger.
  6. Varm burgerbollen i ovnen.
  7. Kom dressing på hver halvdel, kom fyldet i, "bøffen", de sauterede løg og peberfrugter.
  8. Mums :p
                              

P.S.: Portobello svampene går også rigtig godt på grillen om sommeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar