Det er en opskrift i 2 skridt, det første er at lave en base karry sauce som kan bruges i et stort antal af retter, derefter laver man Korma'en på den. Denne grundsauce kan bruges til flere indiske retter, for mere inspiration tjek linket nederst.
Den kan holde sig i køleskabet et par dage, men den kan sagtens fryses ned.
Der er 2 krydderimix opskrifter, den første er den originale, og den anden er den jeg brugte (jeg havde ikke alle ingredienserne). Uanset hvilken du vælger burde det være fuld af smag ;)
Ingredienser:
Krydderimix (originale):
- 1 spsk. Gurkemeje
- 1 spsk. kommenpulver
- 1 spsk. Koriander frø
- 1 spsk. Bukkehornsfrø
- 1 spsk. Paprika
- 2,5 cm. kanelstang
- 3 nelliker
- 1/4 tsk. muskatnød - knust
- 2 grønne kardemommekapsler
- 1 stort laurbærblad
- 1 spsk. Gurkemeje
- 1 spsk. Spidskommen
- 1 spsk. Koriander
- 1 spsk. Paprika
- 2,5 cm. kanelstang
- 3 nelliker
- 1/4 tsk. muskatnød - knust
- 1 spsk Kardemomme
- 1 stort laurbærblad
- 6 spsk. olie (man kan bytte 4 spsk. ud med Ghee for en mere traditionel indisk opskrift)
- 12 fed hvidløg -finthakket
- 5 cm ingefær - finthakket
- 10 løg (tennisbold str.) - i tynde strimler (Jeg byttede et par stykker ud med rødløg)
- 2 gulerødder - fint hakket
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- 5 dl tomater - hakkede (man kan sagtens bruge dåsetomater)
- 7,5 dl. vand
- Salt og Peber
Fremgangsmåde:
2: Kom olie (og Ghee) i en gryde og varm op. Tilsæt krydderimixet, rør rundt og steg indtil det afgiver fantastiske dufte (pas på at det ikke brænder på!)
3: Tilsæt hvidløg og ingefær og steg med et minuts tid indtil disse dufter også breder sig.
4: Kom løgene i gryden og bland godt så de bliver godt dækket med krydderierne.
5: Når løgene er bløde så kom gulerødder og peberfrugt i, lad dem koge med indtil de bliver bløde.
6: Kom tomaterne og vand over, rør godt rundt, bring i kog, og lad det stå og simre i 30 min.
8: Kom tilbage i gryden og kog i 15-20 min. endnu.
9: Smag til med salt og peber, MEN; det er meningen at den skal være lidt undersaltet, da den ikke må overtage smagen på den karry ret man vil bruge den til!
10: Lad det køle helt af, og overfør til beholdere. Det kan holde sig et par dage i køleskabet, men kan sagtens fryses ned.
Andre billeder =)
(Inspiration: http://myfancypantry.com/2012/03/27/curry-in-a-hurry/ -Det er en rigtig god side hvis man er til indisk mad )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar