mandag den 19. august 2013

Korma (del 2)



Del II af Korma opskriften, (del I - Indisk karry base).

Nu hvor grundsaucen er lavet, er det hurtigt og nemt at lave sin Korma =)

Der kom ca. 3 L ud af det, og det er nok mad til at brødføde en mindre hær! Hvis du har rigeligt ris og brød til, så er der ihvertfald til 8-10 pers..Indisk mad mætter bare mere end dansk.

(Antallet af ingredienser virker måske lidt overvældene, jeg har prøvet at gøre det mere overskueligt ved at opdele det i kategorier)

Ingredienser:

Del 1 - Krydderierne
  • 2 spsk. Oliven olie (byt evt. 1 spsk ud med Ghee)
Krydderier:
  •  0,5 spsk. Gurkemeje
  • 0,5 spsk. chili pulver
  • 2 spsk Garam Masala
  • 1 spsk. spidskommen pulver

Del 2 - Grøntsagerne

(bare en stor skål med dine yndlingsgrøntsager, jeg endte med at komme flere i end der kan ses på billedet) :
  • 2 gulerødder - grov hakket
  • 0,5 Broccoli - i florets
  • 2,5 dl. blomkål - i florets
  • 2,5 dl. grønne bønner
  • 150 g. Champignoner - hakket
  • 2 dl. ærter
  • 2 dl. squash
  • Eller bare brug en grøntsags/wok blanding
Andet:
  • 1 dl. Paneer - i tern 

Del 3 - Saucen
  • 1 dl. Mandler (ell. Cashews) - Lagt i blød mindst 20 min
  • 2 store spsk. kokos
  • 2,5 dl. vand
  • 1 spsk. Gurkemeje
  • 2,5 dl. Kokosmælk (light)
  • 7 dl. Karry Base (se hér)

Del 4 - Det sidste
  • Salt, peber
  • Fløde (*kan undlades)
  • Mandler - Hakkede (*kan undlades)
  • Persille til pynt (*kan undlades)

Fremgangsmåde:
1: Kom olie i en gryde og varm op til med-temp. Kom krydderierne i og steg dem i et minuts tid indtil de afgiver en dejlig aroma.

2: Kom alle grøntsager og Paneer i og steg med i 3 minutter under omrøring. Tilsæt 1 tsk. salt og tag af varmen.

3: Dræn vandet fra mandlerne, og kom dem, kokos og vand i en blender og blend indtil smooth.


4: Kom gurkemeje, kokosmælk og Karry basen i blenderen og blend det hele sammen indtil det også er blevet smooth. Smag til og tilsæt mere kokos hvis det mangler.


5: Hæld saucen over grøntsagerne, (skyl blenderen med lidt vand for at få det sidste med), stil gryden tilbage over medium varme og lad simre indtil alle grøntsagerne er møre. (Tilsæt evt. lidt vand hvis den virker for tyk.)


6: Smag til med salt og peber.

7: Lige inden serveringen så kom (evt) lidt flere mandler i, tilsæt fløden. Pynt med persille.

8: Server med Basmati ris og lunt Naan brød (se hér for opskrift)

 



(Inspiration: http://myfancypantry.com/2012/04/15/vegetarian-vegan-korma/)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar