mandag den 10. juni 2013

Fyldt Aubergine


Der var aubergine på tilbud så jeg fik lyst til at prøve noget nyt, det blev fyldt aubergine. Det smagte rigtig godt, og var simpelt at lave : )

Det er indrømmet ikke verdens pæneste ret, men smagen er god nok til at gøre op for det.


Ingredienser:
(pr. mand)

  • ½ aubergine
  • 1 spsk. Oliven olie
  • Havsalt (ell. anden god salt)
fyld:
  • 2 spsk. kidney bønner (på dåse) - drænet
  • 1 spsk. hvidløgs cremeost
  • 1 spsk. chili sauce (ens favorit)
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1/8-1/4 rødløg - Finthakket
  • Peber
Toppes med:
  • Revet ost
  • 2 Tomatskiver
  • frisk Basilikum

Fremgangsmåde:

1: Del en aubergine i 2 på den lange led.

2: Skær 4-5 riller i 'kødet' på hver led (undgå såvidt muligt at skære igennem skindet).


3: Pensl med oliven olie og drys med salt.


4: Bag med skind siden ned, i en forvarmet ovn i 30 min. v. 200 gr..


5: Vend den og bag yderligere 20 min. med skind siden op. Imens det bager så forbereder du fyldet.

6: Mos bønnerne med en gaffel. Tilføj de resten af ingredienserne.

7: Tag Auberginen ud af ovnen og skrab forsigtigt indmaden ud (pas på ikke at ødelægge skindet!). Hvis det er muligt så lad en tynd kant hele vejen rundt sidde tilbage, dette hjælper med at holde på formen.


8: Bland det sammen med fyldet. Smag til med salt og peber.

 


9: Kom fyldet tilbage i auberginen. Kom revet ost og tomatskiver over. bag i 5-10 min. indtil osten er smeltet og gylden.


10: Tag den ud og overfør den til en tallerken, vær forsigtig, den er meget "blød" og man risikerer fyldet falder ud! (Det skete for mig :p ) Pynt med friske basilikums blade og servér = )

 

 (NB! Skindet er kun til pynt, og som serveringsskål, det er ret bittert.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar