mandag den 24. marts 2014

Kidneybønne kødsovs



Min veninde Ane talte om en kødsovs hun havde lavet til hendes Marts med Medfølelse, og det inspirerede mig til at lave min egen. Den er simpel og er hurtig at lave, det eneste der tager lidt tid er at den skal simre i nogle timer.


Den går perfekt til lasagne og spaghetti, den har en meget afdæmpet smag, så den er god til retter hvor kødsovsen ikke må 'overtage' smagen.


Jeg valgte at mose kidneybønnerne, både for at se hvordan de ville opføre sig, og fordi jeg ikke er så glad for den melede konsistens som bønner har.



Ingredienser:
  • oliven olie
  • 2 løg
  • 8 fed hvidløg (juster efter behov)
  • 1 chilipeber
  • 3 store gulerødder 
  • 300 gr champignoner
  • 2 dåser kidneybønner - drænede
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt - hakket
  • 1 grøn peberfrugt - hakket
  • 1 grøntsagsbouillon 
  • 3-6 dl.vand
Fremgangsmåde:
  1. Kør champignoner, gulerødder og løg-hvidløg-chilipeber igennem en foodprocesser til det er meget finthakket, gem i separate skåle.
  2. Mos de drænede kidneybønner med en kartoffelmoser (der må gerne være nogle enkelte hele bønner tilbage).
  3. Kom olien i en gryde ved middel-høj varme. Kom løg-hvidløg-chili blandingen i og steg det et minuts tid.
  4. Kom gulerødderne i, rør rundt, og lad det svede af under låg i et par minutter.
  5. Tilsæt champignonerne og lad dem stege med indtil en stor del af vandet er ude af dem.
  6. Kom kidneybønnemosen i og steg med under omrøring i 1 minut.
  7. Tilsæt de hakkede tomater, peberfrugt og bouillonen.
  8. Dæk med vand og bring i kog.
  9. Skru ned på lav og lad det simre i timer(!), rør rundt i det hver halve time.
  10. Når der er gået nogle timer og man bare ikke kan vente længere =) så smager man den til med salt og peber, og serverer den.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar