Disse kan bruges som enhver anden bøf. Jeg brugte mine i burgere med glutenfrie pizzaboller og det smagte skønt.
Jeg fulgte en opskrift jeg fandt på facebook, originalt var den uden hørfrø-æg og kikærtemel, min mine bøffer hang ikke særlig godt sammen så jeg tilføjede det.
Ingredienser:
- 1 pose soy4you
- 1 squash - fint revet
- 3 gulerødder - fint hakket
- 2 løg - fint revet
- ½ dl. sojasauce
- ½ dl. oliven olie
- salt
- Peber
Bindemiddel:
- 2 spsk. hørfrø
- 10 spsk. vand
- kikærtemel
Fremgangsmåde:
1. Kom alt undtagen "bindemiddel" i en skål og bland det godt sammen. Lad det stå og trække imens du laver hørfrø-æggene.
2. Kom hørfrø og vand i en gryde og bring det i kog ved middel-høj varme. Huske at røre rundt. Når det koger skrues der ned til middel, lad det koge i 3-4 minutter, stadig under omrøring.
3. Tag gryden af varmen, og si væsken fra hørfrøene. Stil væsken i køleskabet og lad det blive tykt. (Gem frøene, de smager rigtig godt i bagværk.) Efter 10-15 minutter burde det være som æggehvider (eller tykkere).
4. Tjek konsistensen af din fars, tilsæt hørfrø-æg og kikærtemel indtil du kan forme en bøf der hænger sammen. Form resten af farsen til bøffer.
5. Steg dem i lidt olie på en pande ved middel-høj varme indtil brune på begge sider og varme hele vejen igennem.
6. Nyd din veganske glutenfrie bøf =)
Til Burgeren brugte jeg:
- 2 Glutenfrie pizzaboller
- 2 Glutenfrie bøffer
- Salat
- Agurk
- Løgringe
- Steget champignon
- Peberfrugt
- Cherry tomater
- Barbeque sauce
Ingen kommentarer:
Send en kommentar