Ingredienser:
- Hel kylling (ca 1300 gr) optøet.
- 6-8 fed Hvidløg halveret.
- Forårsløg Skåret i ringe.
- Små klumper smør.
- (Mel til sauce.)
Krydderier:
- Havsalt
- Friskkværnet Peber
- Chilipulver
- Paprika
- Cayennepeber
- Barbecue pulver
Man kan selvfølgelig selv komme de krydderier på man bedst syntes om.
Fremgangsmåde:
- Rens kyllingen. Skær vingespidserne ad og gem til fond.
- Led efter en åbning hvor du kan få fingeren ind mellem kødet og skindet (Se evt. her: http://www.youtube.com/watch?v=dx9r68L6DM4&feature=related). Kom hvidløg, smør og forårsløg ind under skindet, sørg for at fordele det godt, på begge sider af kyllingen.
- Kom godt med krydderier på skindet, og ind i kyllingen.
- Stil kyllingen på en rist i et fad, og dæk bunden med vand.
- Bag i ovnen ved 225 gr i ca. 1 time.
- lad den stå og trække i min. 20 min..
- Imens den trækker, så tag væsken i bunden af fadet, overfør det til en gryde og varm op. Når væsken koger tilsæt lidt mel indtil den har den ønskede tykkelse, voila en awesome sauce.
- Nyd!
Serveringsforslag:
- Servere med det ovnstegte kartofler (tidligere indlæg). Men istedet for at lave dem hver for sig, så kom kartoflerne omkring kyllingen i fadet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar