fredag den 13. januar 2012

Roasted chicken

En nem og super god ret til aftensmaden (og forholdsvis billig.)

Ingredienser:
  • Hel kylling (ca 1300 gr) optøet.
  • 6-8 fed Hvidløg halveret.
  • Forårsløg Skåret i ringe.
  • Små klumper smør.
  • (Mel til sauce.)

Krydderier:

  • Havsalt
  • Friskkværnet Peber
  • Chilipulver
  • Paprika
  • Cayennepeber
  • Barbecue pulver

Man kan selvfølgelig selv komme de krydderier på man bedst syntes om.


Fremgangsmåde:

  1. Rens kyllingen. Skær vingespidserne ad og gem til fond.
  2. Led efter en åbning hvor du kan få fingeren ind mellem kødet og skindet (Se evt. her: http://www.youtube.com/watch?v=dx9r68L6DM4&feature=related). Kom hvidløg, smør og forårsløg ind under skindet, sørg for at fordele det godt, på begge sider af kyllingen.
  3. Kom godt med krydderier på skindet, og ind i kyllingen.
  4. Stil kyllingen på en rist i et fad, og dæk bunden med vand.
  5. Bag i ovnen ved 225 gr i ca. 1 time.
  6. lad den stå og trække i min. 20 min..
  7. Imens den trækker, så tag væsken i bunden af fadet, overfør det til en gryde og varm op. Når væsken koger tilsæt lidt mel indtil den har den ønskede tykkelse, voila en awesome sauce.
  8. Nyd!

Serveringsforslag:

  • Servere med det ovnstegte kartofler (tidligere indlæg). Men istedet for at lave dem hver for sig, så kom kartoflerne omkring kyllingen i fadet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar