Denne ret kan bedst beskrives som "fake Shepperds pie" da der bruges oksekød istedetfor får/lam, faktisk er det min minimal kød kødsovs så den er også falsk, og kartoffelmosen er heller ikke rigtig, (åh, så meget falskhed..) heldigvis smager den super godt =)
Vær opmærksom på at kødsovsen skal stå i minimum 2 timer og simre, og den tager ca. 30 min. at lave, så start med denne i god tid. (Man kan også sagtens lave den dagen før.)
Ingredienser:
Kødsovs:
- 250 gr Oksekød
- 200 gr Gulerødder
- 500 gr Champignoner
- 1 Stort løg
- 1 Rødløg
- 1 glas (ca.400 ml) Marinara sauce (2 glas er også fint.)
- 1 Rød peberfrugt
- 4 fed Hvidløg
- ½ Chilipeber
- Salt
- Peber
- Timian
- Olivenolie til stegning.
- 500 gr kartofler (renset/skrællet vægt)
- 500 gr Gulerødder (Renset/skrællet vægt)
- Salt
- Peber
- 1 klump Smør
- 1-2 dL Mælk
(andet: man skal have en masher/moser se hér)
Fremgangsmetode:
Kødsovs:
Mos:
Sammensætning:
Evt.:
Fremgangsmetode:
Kødsovs:
- Skræl og riv gulerødderne.
- Champignoner, løg, rødløg, peberfrugt, hvidløg og chilipeber hakkes så fint som muligt. (Champignonerne skrumper ind så de må gerne være grovhakkede. Hvidløget kan evt. presses.)
- Kom olivenolie i en gryde og varm til middelvarme.
- Kom løg, rødløg og oksekød i og steg ved middel indtil kødet er brunet.
- Kom champinonerne i og skru op til medium-høj indtil størstedelen af vandet er kogt væk.
- Tilsæt gulerødder og gør det samme.
- Hæld marinara saucen over, skyl glasset med vand og hæld det i.
- Kom peberfrugt, hvidløg og chilipeber, salt, peber og timian i.
- Når det koger igen så skru ned på lavt blus, kom låg på og lad det simre i 2-4 timer. (Rør rundt i den et par gange imens det simrer.)
Mos:
- Skær kartoflerne ud i ca. lige store stykker, (der er ingen grund til at skære dem i små tern, i halve er fint.)
- Del gulerødderne i 2, og flæk dem på langs.
- Kom den i en gryde, dæk med vand, tilsæt salt.
- Kog indtil grøntsagerne er meget møre.
- Hæld vandet fra og placér gryden på det stadig varme blus så det sidste vand fordamper.
- Tag din masher og kør 2 omgange. Tilsæt smør og kør 3 omgange. Tilsæt mælk og rør rundt med masheren. Smag til med salt og peber og pisk med et piskeris i 15 sek. for at få noget luft i.
Sammensætning:
- Tag en ildfast fad og fyld kødsovs i bunden 1/3 til halvvejs op.
- Fordel mosen ligeligt henover.
- Kom staniol over og kom i en forvarmet ovn v. 200-220 gr. i 30 min.
- Fjern staniolen og bag yderligere 30 min.
- Den burde nu være så varm at det bobler ude langs kanterne, så lad den stå i 10 min og køle af.
- Servér og nyd =)
- Man kan komme squash skiver imellem kødsovsen og mosen.
- Revet ost på toppen før man kommer den i oven giver en god smag og farve.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar