Ingredienser:
- 250 gr Oksekød
- 200 gr Gulerødder
- 500 gr Champignoner
- 1 Stort løg
- 1 Rødløg
- 1 glas (ca.400 ml) Marinara sauce (2 glas er også fint.)
- 1 Rød peberfrugt
- 4 fed Hvidløg
- ½ Chilipeber
- Salt
- Peber
- Timian
- Olivenolie til stegning.
Fremgangsmetode:
Jeg plejer at forberede alle ingredienserne på forhånd så alt er klart når jeg skal bruge det.
- Skræl og riv gulerødderne.
- Champignoner, løg, rødløg, peberfrugt, hvidløg og chilipeber hakkes så fint som muligt. (Champignonerne skrumper ind så de må gerne være grovhakkede. Hvidløget kan evt. presses.)
- Kom olivenolie i en gryde og varm til middelvarme.
- Kom løg, rødløg og oksekød i og steg ved middel indtil kødet er brunet.
- Kom champinonerne i og skru op til medium-høj indtil størstedelen af vandet er kogt væk.
- Tilsæt gulerødder og gør det samme.
- Hæld marinara saucen over, skyl glasset med vand og hæld det i.
- Kom peberfrugt, hvidløg og chilipeber, salt, peber og timian i.
- Når det koger igen så skru ned på lavt blus, kom låg på og lad det simre i 2-4 timer. (Rør rundt i den et par gange imens det simrer.)
Serveringsforslag:
- Det smager rigtig godt sammen med nachos. Varm nogle Nachos i ovnen og kom MK kødsovs (ja, det er nu mit nye kælenavn for denne opskrift, mmm. MK kødsovs.) henover eller i en skål, noget salsa dip, evt. noget creme fraiche. Som Duffman ville sige "Oh, Yeah!"
- Brug det i en "Shepperds Pie"-type ret (se hér)
- Selvfølgelig går det godt sammen med Spaghetti.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar