fredag den 1. marts 2013

Orangeknas




Perfekt som topping til slik og desserter, går især godt til mørk chokolade.

Ingredienser:
  • 3 skræller fra økologiske appelsiner
  • 8 dl vand
  • 2 dl sukker (rørsukker er anbefalet!)
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde:

Bring de 8 dl vand i kog og kom skrællerne i, kog i 10-15 min. indtil møre (tjek med en gaffel).
         
Tag skrællerne op én af gangen og brug en ske eller skarp kniv til at skrabe indersiden ren for hvid masse, vær forsigtig da de hurtigt kan falde fra hinanden, (jeg mistede selv ca. halvdelen af mine skræller!).
 

Skær skrællerne i strimler med en skarp kniv.Kom de sidste 2 dl vand og sukkeret i en gryde og bring i kog. Tag sukkermassen af blusset og kom strimlerne i og lad dem trække i 10 min.

Tag dem op og læg på et stykke bagepapir. De kan enten få en time i ovnen v. 100 gr. eller natten over.


Server fx sammen med is, eller brug som topping til hjemmelavet konfekt =)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar