onsdag den 9. april 2014

Chokoladekage med kokosmælk


Jeg fik lyst til at bage en kage forleden og valgte at komme på min egen opskrift. Jeg lavede den på kokosmælk og mørk chokolade, en ide jeg har haft i baghovedet et stykke tid, og jeg er glad for at sige at det blev ligeså godt som jeg forventede =)

Den er dejlig fast i konsistensen og kan spises med en ske, det gør også at den passer sig som dessertkage.

Jeg glemte selvfølgelig at få et billede af den færdige kage, men det må komme næste gang jeg laver den.

(Hvis man har noget kage tilovers efter man har lavet denne her, så kan man bruge det til at lave romkugler, men jeg tager intet ansvar for hvor mange du spiser ;)

Ingredienser:

Det våde (I):
  • 1 ds (450 ml) kokosmælk
  • 100 gr. mørk chokolade - hakket
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk. eddike
 Det tørre:

  • 300 g. mel
  • 80 g. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
Det våde (II):
  • 1 dl. (rør)sukker
  • 2,5 dl. flormelis
  • 1,5 dl. rapsolie
  • 3 tsk. vanillesukker
Glasur:
  • 1-1,5 dl. kagedej

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 180 gr. læg bagepapir i bunden af en springform (ca.23 cm Ø) og smør siderne med fedtstof.

2. Bland appelsinsaft og eddike i en skål.

3. Kom kokosmælken og chokoladen i en lille gryde og varm langsomt op under omrøring. Når chokoladen er smeltet slukkes for varmen og gryden tages af.


4. Bland alle de tørre ingredienser sammen og kør dem gennem en si ned i en stor skål.

5. Kom sukker, flormelis, rapsolie og vanillesukker ned til appelsinsaften og opløs sukkeret deri. Bland chokoladeblandingen i.


6. Kom det våde ned i de tørre ingredienser og rør godt rundt.

7. Tag ca. 1,2 dl dej fra til glasur.

8. Hæld det i den smurte form. Bank på siderne et par gange og bank den forsigtig ned bordet for at fjerne evt. luftbobler.


9. Bag i ovnen i 20-30 min. Tjek med en bambuspind om det er færdig.

10. Når den er færdig så lad den afkøle i 20 min. inden den vendes ud på en rist og lad den afkøle helt.

11. Fordel glasuren over toppen og lad det sætte sig. Skær ud og nyd =)

12. Velbekomme.

1 kommentar:

  1. Hej Thor.
    Jeg vil bare lige rose dig for din skønne kage �� Det er nu den 3. kage i denne månef, der venter på "glasuren", friskbrygget kaffe og sommerbærrene....
    Hurra for dit lille - meget kreative - køkken... Det gør en i særdeles godt humør ��
    Bedste, søde hilsner
    Malope

    SvarSlet