En god gammeldags æblekage der smager som vor bedstemor lavede den. Der er nok til 2 rigtig store portioner eller 4 mindre portioner.
Ingredienser:
Æblegrøden:
- 500 g æbler - skrællede og udkernede
- ½ dl vand
- 80 g sukker
- ½ vanillestang - Flækket og udkernet (kan undlades)
- 40 g rasp
- 25 g sukker
- 25 g smør (Vegansk)
- 75 g makroner (kan erstattes med kammerjunker)
- 2 dl piskefløde (Jeg brugte soyafløde til piskning)
- en lille håndfuld hakkede mandler
Fremgangsmåde:
1: Æblegrøden: Skær de skrællede æbler i tynde skiver og kom i en gryde med vandet. (evt. kom vanillestangen og kornene med i). Bring det i kog, skru ned og lad det simre på middelvarme i 10 min. indtil æblerne er helt møre.
2: Overfør æblerne til en skål og mos dem med en gaffel. Tilsæt sukkeret og rør det sammen. Stil det i køleskabet indtil resten er færdigt.
3: Raspblandingen: Kom sukker og rasp i en skål og bland det godt sammen. Smelt smørret ved medium-varme.
4: Kom raspblandingen på panden og brun det langsomt imens du rører rundt i det. Pas på det ikke bliver for mørkt!
5: Tag det af varmen og overfør det til en skål når det er mørkebrunt.
6: Andet: Kom makroner i en pose og knus dem forsigtigt med noget tungt (fx. en kagerulle).
7: Pisk fløden til skum (gerne lidt på den bløde side)
8: Skyl og hak mandlerne
9: Assemble: Tag en glasskål og læg halvdelen af æblegrøden i bunden, kom raspblandingen over, kom halvdelen af makronerne over det. Læg et lag æblegrød endnu, og kom de sidste makroner over det. Fordel flødeskummet forsigtigt over, og drys med mandler.
10: Server =)
(Inspiration: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=14321)
Det er da overhovedet ikke Vegansk!!!!!!!!!!!!
SvarSletHvorfor ikke?
SvarSlet