tirsdag den 5. november 2013

Gammeldags Æblekage (2-4 pers) (Vegansk)


En god gammeldags æblekage der smager som vor bedstemor lavede den. Der er nok til 2 rigtig store portioner eller 4 mindre portioner.

Ingredienser:

Æblegrøden:
  • 500 g æbler - skrællede og udkernede
  • ½ dl vand
  • 80 g sukker
  • ½ vanillestang - Flækket og udkernet (kan undlades)
Raspblandingen:
  • 40 g rasp
  • 25 g sukker
  • 25 g smør (Vegansk)
Andet:
  • 75 g makroner (kan erstattes med kammerjunker)
  • 2 dl piskefløde (Jeg brugte soyafløde til piskning)
  • en lille håndfuld hakkede mandler

Fremgangsmåde:

1: Æblegrøden: Skær de skrællede æbler i tynde skiver og kom i en gryde med vandet. (evt. kom vanillestangen og kornene med i). Bring det i kog, skru ned og lad det simre på middelvarme i 10 min. indtil æblerne er helt møre.

 

2: Overfør æblerne til en skål og mos dem med en gaffel. Tilsæt sukkeret og rør det sammen. Stil det i køleskabet indtil resten er færdigt. 


3: Raspblandingen: Kom sukker og rasp i en skål og bland det godt sammen. Smelt smørret ved medium-varme.

4: Kom raspblandingen på panden og brun det langsomt imens du rører rundt i det. Pas på det ikke bliver for mørkt!

5: Tag det af varmen og overfør det til en skål når det er mørkebrunt. 

6: Andet: Kom makroner i en pose og knus dem forsigtigt med noget tungt (fx. en kagerulle).


7: Pisk fløden til skum (gerne lidt på den bløde side)


8: Skyl og hak mandlerne 


9: Assemble: Tag en glasskål og læg halvdelen af æblegrøden i bunden, kom raspblandingen over, kom halvdelen af makronerne over det. Læg et lag æblegrød endnu, og kom de sidste makroner over det. Fordel flødeskummet forsigtigt over, og drys med mandler.

 
 
 

10: Server =)



 (Inspiration: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=14321)

2 kommentarer: