søndag den 15. december 2013

Banankage



En rigtig lækker kage fra Thomas Erex blog: Kærlighed og kikærter. Han er en af grundlæggerne af Mad med medfølelse som er en gruppe der prøver at sprede det positive ved en vegansk kost, gerne gennem rigtig lækre opskrifter =)

Den dufter simpelthen fantastisk når den er i ovnen og når den står og køler af, men her må man vise viljestyrke og vente tålmodigt til den er kølet helt af, hang in there :p

Jeg har lavet den med mørk og hvid chokolade og min favorit er helt klart hvid chokolade =)

Jeg har lavet en jordbær creme at komme på toppen, men man kan komme mange forskellige slags topping på, eller helt undlade det - den er så god =D

Ingredienser:


Det våde:
  • 4 bananer - Godt modne (med brune pletter)
  • 0,5 dl olie
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl flormelis
  • 1 tsk. vanille ekstrakt
  • 1 spsk. æblejuice
Det tørre:
  • 4 dl hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
Evt.:
  • En god mørk chokolade i grove stykker
  • eller hvid chokolade

Andet:
  • Bambus pind

Fremgangsmåde:

1: Tænd ovnen på 180 gr.

2: Mos bananerne godt i en skål. Tilsæt resten af de våde ingredienser. (kom chokoladen i)

 

3: Kom alt det tørre i en skål og mix godt med en gaffel.


4: Kom det våde i det tørre og bland grundigt så alt melet bliver inkorporeret.


5: Smør en form med lidt olie. Hæld dejen i formen, bank lidt på siden for at fjerne evt. luftbobler.

 

 

6: Bag i ovnen indtil gylden på toppen og bagt hele vejen igennem (Det dufter fantastisk ikke!?) - tjek med en bambuspind.


7: Tag den ud og lad stå i 20 min og køle af inden du tager den ud af formen. Tag den ud og stil på en rist til at køle helt af.






 Inspiration: http://thomaserex.wordpress.com/2012/08/04/banankage-med-kaerlighed/

2 kommentarer:

  1. Hvor længe skal den bages? :-)

    SvarSlet
  2. Jeg plejer at give den 25-30 min. Tester med en bambuspind jævnligt. 😊

    SvarSlet