En rigtig godt tilbehør til mange retter, går især godt til falafler!
Hvorfor kalde det version 1? Fordi at det tager lang tid at ramme en perfekt hummus, så jeg regner med at eksperimentere mere med det i fremtiden.
( Faktisk er det version 2, det gik bare ikke særlig godt første gang : p )
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter - drænet
- 4 spsk. tahini
- 1 citron - saften
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. bagepulver
- 2 spsk. oliven olie (mere kan tilsættes)
- ½ tsk. salt
Fremgangsmåde:
1: Skyl kikærterne godt, kom dem i en gryde og dæk med vand. Tilsæt bagepulveret og bring vandet i kog.
2: Kog i 10-15 min. Hæld vandet fra kikærterne (gem vandet til senere).
3: Kom kikærterne i en foodprocessor (eller minihakker i mit tilfælde) og blend godt. -Lad afkøle lidt hvis det er meget varmt.
4: Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en blød konsistens. - Tilsæt evt. noget af kogevandet for at gøre den tyndere. Smag til med salt.
5: Server som, dressing, dip, som en god forret eller tilbehør til en hovedret.
(Inspiration: http://humus101.com/EN/2006/10/14/hummus-recipe/ )
Udbløder du slet ikke dine kikærter?
SvarSletDet er ikke nødvendigt hvis de er købt på dåse, men når man bruger tørrede skal de lægges i blød =)
SvarSletKan tahini købes, eller er det noget man selv laver?
SvarSletman kan med garanti lave det selv hvis man har en god foodprocessor men jeg køber det altid selv. det kan købes i asian markets, og i nogle supermarkeder =)
SvarSlet