I den originale opskrift var det meningen at det skulle formes til bøffer, dette havde både jeg og andre problemer med da massen ikke var klæbrig nok, så i stedet stegte jeg det bare på panden som det var.
Det smager dog heldigvis stadig vildt godt =D
Ingredienser:
- 3 røde peberfrugter
- 400 g champignon - fint hakket
- 1 stort løg - fint hakket
- 4 fed hvidløg
- ½ chilipeber - finthakket
- en håndfuld mandler - gjort til mel
- Salt, peber, rosemarin
- Olivenolie
Fremgangsmåde:
1: Kom de hele peberfrugter på en bageplade dækket med sølvpapir (dette gør det nemmere at få det af igen.) Grill det i ovnen indtil de er sorte på overfladen. Tag dem ud, kom dem i en frysepose og stil i køleskabet til afkøling.
2: Hak champignoner, løg og hvidløg fint. (jeg brugte en minihakker). Krydr godt med salt og peber og steg på panden i 10-15 min. ved høj varme. Overfør det til en røreskål.
3: Når peberfrugterne har kølet nok af så man kan håndtere dem, tages de ud af køleskabet. Stilken, kernerne og det sorte skind fjernes, 'kødet' hakkes fint og kommes i skålen.
4: Chilipeber og rosemarin tilsættes og der blandes godt. Mandelmelet tilsættes og man rører rundt indtil man har en ensformig masse.
5: Kom olivenolie på panden, og steg ved middel-høj temperatur indtil det er varmet igennem, og man har fået en ønsket konsistens.
6: Brug fx. i pitabrød, i salater, eller til hasselbach kartofler.
7: enjoy!
Her er hvordan de kan se ud som bøffer, de faldt dog ret nemt fra hinanden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar