En af de bedste retter at lave når man bare vil have noget der luner. Den af sammensat af en linse"kødsovs" og kartoffelmos.
Ingredienser:
Linsekødsovs:
- 115 gr. Røde linser
- 2 seleri stænger - hakket
- 3 gulerødder - hakket
- 2 løg - hakket
- 1 dåse tomatpure
- 1 dåse flåede tomater
- 4 fed hvidløg - fint hakket (mere/mindre hvis man har lyst)
- 1/4 rød chilipeber- fint hakket
- 1 grøntsags bouillonterning
- timian ell. oregano
- salt
- peber
- 2 spsk. oliven olie
- 4,5 dl vand
- 1 kg Kartofler - skrællede
- 50-75 gr Smør
- 1-2 dl Mælk
- Salt og Peber
- 2,5 dl Cremefraiche
- 250 gr Revet ost
- Først skal linsekødsovsen laves. se hér; linsekødsovs
- Imens det simre begynder man kartoffelmosen. se hér: Kartoffelmos
- De to ting burde nu være færdige omkring samme tid.
- Kom kødsovsen i bunden af et ildfast fad, det skal gå ca. 1/3 op. Kom kartoffelmosen over de sidste 2/3 vej op. Tag en skefuld af gangen så du ikke blander det sammen med kødsovsen. Ril overfladen med en gaffel.
- Bag i en forvarmet ovn ved 225 gr. i 30-50 min. indtil toppen er gylden.
- lad køle af i 10-15 min. inden servering.
- Bland creme fraiche i kartoffelmosen før kommer det over kødsovsen, dette skulle hjælpe med at give den gyldne kulør.
- Kom revet ost over før man kommer den i ovnen. Dæk med stanniol og bag som ovenstående. 10 min. før man tager den ud fjernes stanniolen og man bager indtil osten er gylden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar