fredag den 31. maj 2013

Tre-delt frugttærte


Jeg skulle lave en frugttærte til noget eftermiddagshygge og blev pludselig inspireret til at eksperimentere lidt, og resultatet blev denne tre-delte frugttærte. Den smagte faktisk så godt at selvom vi kun var 2 personer så spiste vi den hele =D

Den er hurtig, nem, sund og billig at lave, hvad mere kan man bede om?


Ingredienser:
Tærtedej:
  • 50 % mandler - Jeg brugte ca. 2 dl.
  • 50 % Dadler - Lige under 2 dl.
Fyld:
  • appelsin:
    • 2 appelsiner
    • 0,5 banan (frossen) - i skiver
  • Kiwi:
    • 2 kiwier
    • 0,5 banan (frossen) - i skiver
  • Jordbær:
    • 1 dl jordbær (friske)
    • 1,5 dl jordbær (frosne)
    • 0,5 banan (frossen) - i skiver
    • *evt. lidt vand
Pynt:
  • 0,5 kiwi - i skiver
  • 0,5 appelsin - i både
  • 5 jordbær - i skiver

Fremgangsmåde:

1:Skær bananerne i skiver og frys dem.

2: Skyl mandlerne i koldt vand og hak i små stykker, (Jeg brugte en minihakker).

3: Tilsæt dadlerne lidt af gangen indtil du har en konsistens der er dejlig blød, men samtidig fast nok til at sprede.

4: Dæk et tærtefad med husholdningsfilm, og begynd at sprede dejen ud i et lag i bunden, og op af kanten.



5: Tag noget dej og lav 3 "dæmninger" i fadet, for at gøre det nemmere kan du starte med at lave 3 lige dæmninger, og derefter bøje dem en efter en til du har en tredelt yin/yang form.


 - Stil i fryseren indtil fyldet er klart.

6: Fyld 1 -  Appelsin: 
Skræl 1 appelsin og kom i minihakkeren, kom ½ frossen banan i og blend indtil en ensartet konsistens. Smag til, og tilføj mere appelsin hvis banansmagen er for kraftig.



7: Hæld i én af lommerne i tærtedejen,

- og stil dejen tilbage i fryseren.

8: Fyld 2 - Jordbær sorbet!: 
Kom de friske jordbær og banan i minihakkeren, blend sammen, tilsæt de frosne jordbær og blend videre. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt vand!


  

- Hæld det i den næste lomme i tærtefadet og stil det tilbage i fryseren.

9: Fyld 3 - Kiwi:
Blend kiwi og banan sammen og stil i fryseren. Kiwierne vil sandsynligvis ikke dække helt for banansmagen da den er meget kraftigere, men så smager den også lidt af banan :)




10: Pynt med skiveskårne frugter, og nyd i godt selskab =)

 

*Obs. Den er bedst kølig, men kan sagtens nydes ved stuetemperatur =)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar