torsdag den 9. maj 2013

Tomatsuppe (4 pers.)





En klassiker der er super nem at lave.

Ingredienser:
  • 2 gulerødder - hakket
  • 2 seleri stænger - hakket
  • 2 løg - hakket
(Kombinationen af disse 3 ingredienser kaldes en mirepoix og er en klassisk base. se mere hér.) 

  • 2-4 fed hvidløg - fint hakket
  • oliven olie
  • 1 dåse hakkede/flåede tomater
  • 3 store tomater - hele! inkl. den grønne top.
  • 2 grøntsagsbullioner
  • 1 l kogene vand
  • en lille håndfuld basilikum
  • salt og peber
Tilbehør:
  • Groft brød
*evt
  • Revet squash
  • ovngrillet peberfrugt
Fremgangsmåde:

1: Hæld oliven olie i en gryde ved middelvarme, kom løg, seleri, gulerødder og hvidløg i og steg/kog, med låget halvt på, i 10-15 min. indtil gulerødderne er møre.

 

2: Bring 1 L vand i kog og opløs bullionerne i vandet.
3: Kom tomaterne på dåse, vandet med bouillionerne, og de hele tomater i gryden, og rør rundt.
Jeg tilføjede også lidt squash i tern, det kan sagtens undlades.
  4: Bring i kog, og reducer derefter varmen og lad dem stå og simre i 10 min under låg. Tag den af varmen.

  5: Salt, peber og basilikum tilsættes og man blender det hele med en stavblender.
.
 

6: Smag til med salt og peber 

(6.5: *evt: kom revet squash i en skål, hæld suppen over, og pynt med peberfrugt)



7: Servér med groft brød til.
 

Velbekom

(Inspiration: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/tomato-soup)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar