En klassiker der er super nem at lave.
Ingredienser:
- 2 gulerødder - hakket
- 2 seleri stænger - hakket
- 2 løg - hakket
- 2-4 fed hvidløg - fint hakket
- oliven olie
- 1 dåse hakkede/flåede tomater
- 3 store tomater - hele! inkl. den grønne top.
- 2 grøntsagsbullioner
- 1 l kogene vand
- en lille håndfuld basilikum
- salt og peber
- Groft brød
- Revet squash
- ovngrillet peberfrugt
1: Hæld oliven olie i en gryde ved middelvarme, kom løg, seleri, gulerødder og hvidløg i og steg/kog, med låget halvt på, i 10-15 min. indtil gulerødderne er møre.
2: Bring 1 L vand i kog og opløs bullionerne i vandet.
3: Kom tomaterne på dåse, vandet med bouillionerne, og de hele tomater i gryden, og rør rundt.
Jeg tilføjede også lidt squash i tern, det kan sagtens undlades. |
4: Bring i kog, og reducer derefter varmen og lad dem stå og simre i 10 min under låg. Tag den af varmen.
5: Salt, peber og basilikum tilsættes og man blender det hele med en stavblender.
.
6: Smag til med salt og peber
(6.5: *evt: kom revet squash i en skål, hæld suppen over, og pynt med peberfrugt)
7: Servér med groft brød til.
Velbekom
(Inspiration: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/tomato-soup)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar