En type pizza jeg elsker at spise pga. den ekstra tykke bund, men ikke havde lavet før.
Der er nok til 3 pizza bunde med. tomatsauce. Fyldet må man helt selv vælge men hvis man søger inspiration så kan man se min pizza opskrift (se nederst for fyld forslag)
Ingredienser:
Dej:
- 500 g Pizzamel
- 35 g Gær
- 1,5 tsk. salt
- 3,5 dl lunkent vand
- 1,5 spsk. oliven olie
- 150 g tomatpuré
- 2 fed presset hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- Timian /oregano
- Havsalt og friskkværnet peber
- 2 mozzarella bolde
Fremgangsmåde:
1: Opløs gæren i vandet.
2: Tilsæt salt og olie og bland melet i bagefter.
3: Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i min. 30 minutter.
4: Slå dejen ned og form den til 3 lige store kugler og lad den efterhæve i 30-60 min., indtil den har nået dobbelt størrelse.
5: Forbered fyldet imens det hæver.
7: Læg forsigtigt dejen ned i fadet, sørg for at den kommer helt ud i hjørnerne. Læg et lag pizzasauce og kom fyldet på.
Et andet eksempel på en deep pan, pizza m. æg:
6: Efter hævningen tager man en bold, og ruller den ud til en cirkel der er et par cm. større end ens tærtefad.
8: Bag i en forvarmet ovn v. 200 gr. på nederste rille indtil osten er gyldenbrun.
9: Den skulle nu meget gerne være fast nok til at man kan tage den ud af formen. Tag den ud, og server den som den er. (Det anbefales at man ikke slicer den, da safterne vil løbe ud, man kan dog sagtens)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar