En perfekt ret i denne sommerhede. Den er sprængfyldt med lækkerier, alle de friske ingredienser gør virkelig noget for smagen.
Ingredienser:
Fyld:
- 3 store modne tomater
- ½ agurk - skrællet, finthakket
- 1/3 rød peberfrugt
- 1 forårsløg (kun den hvide del) - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk. Garam Masala
- 1 tsk. oregano
- Havsalt salt og friskkværnet peber
- 10-12 cherrytomater
- 1 lime - Saften
- 1,5 spsk. ekstra jomfru oliven olie
- 1 spsk. Hvidvinseddike
- 1 spsk. Balsamico eddike
- Frisk Basilikum ell. Koriander - skåret i strimler (chiffonade)
- Croutoner
Fremgangsmåde:
1: Fyld: Tag en skarp kniv, skær et "X" i toppen af tomaterne og fjern derefter stilken. Kom dem i et gryde med kogende vand i 30 sek. tag op og lad køle af. Nu skulle skindet gerne være lige til at tage af. Fjern kernerne fra tomaterne og hak dem. (Hele denne process kaldes 'tomat concassé')
Efter tomaterne har været i kogende vand. |
2: Kom tomater, agurk, peberfrugt, forårsløg og hvidløg i en skål. Krydr med Oregano, Garam Masala, salt og peber.
3: Creme: Kom cherrytomater, lime, oliven olie, hvidvinseddike og balsamico i en blender og blend indtil 'smooth'.
4: Hæld cremen gennem en si, udover fyldet og bland.
5: (Dette skridt kan undlades hvis man vil have en mere grov suppe!) Tag halvdelen af indholdet og blend det. Hæld det tilbage i skålen, det skal ikke igennem en si denne gang.
Der kom en skygge i mit køkken, så ud i solen med mig =) |
6: Stil det i køleskabet til det er helt afkølet (1-2 timer.) Smag til med salt lige inden serveringen.
7: Server som det er, eller kom croutoner, frisk basilikum eller koriander over inden servering.
(Inspiration: http://allrecipes.com/Recipe/Chef-Johns-Gazpacho/Detail.aspx?src_VD_Summary)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar