That's Right! Vi skal lave Nutella =D
Efter den fik lov til at køle helt af i køleskabet blev smagen endnu mere som rigtig Nutella, og konsistensen blev også tykkere, så den største forskel er egentlig at min er mere kakao mørk : p
Det store spørgsmål er; "Vil jeg lave det selv i fremtiden eller vil jeg købe det i butikken?" Jeg vil helt klart lave det selv, det er billigere, smager mere af nødder, og så er det ret sejt at spise sin egen nutella ;-)
Ingredienser (nok til 1x 350 g Nutella glas):
- 200 g hasselnødder
- 4,5 spsk. kakaopulver
- 110 g puddersukker
- 1/5 tsk. salt
- 0,5 tsk. vanille ekstrakt
- 1,25 dl rapsolie
Fremgangsmåde:
1: Læg hasselnødderne på en bageplade og bag i en forvarmet ovn v. 200 gr. indtil gyldenbrune. (Den originale opskrift sagde 10 min. men det tog kun min miniovn 4 min. så hold øje med dem!)
Bagte hasselnødder er en af mine favorit dufte ! |
2: Tag dem ud af ovnen...
...og hæld dem i en skål, tag en anden skål (eller et låg) og ryst dem kraftigt så skindene ryger af.
3: Put dem i en foodprocessor og puré dem i 4-5 min. indtil de begynder at frigive saft.
I den opskrift jeg fandt var deres blevet til en flydende masse, no such luck for me. |
5: Tilsæt rapsolien og blend i 30 sek. Smag til med kakao og puddersukker.
6: Put i et passende glas : p
Jeg lavede kun ½ mængde, derfor er det ikke fyldt til randen ;) |
DISCLAIMER!
Jeg tager intet ansvar hvis man laver det og spiser hele glasset på 1 dag : D
Inspiration:
(http://www.browneyedbaker.com/2013/02/21/homemade-nutella-recipe/ og http://9gag.com/gag/5580371)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar