onsdag den 16. november 2011

Franskbrød

Det klassiske franskbrød, sådan en opskrift skal man have med.

Originale:
  • 50 gr. gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 3 tsk. salt
  • 1 dl olie
  • 1 kg hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt salt og olie.
  3. Kom melet i lidt efter lidt til dejen er smidig.
  4. Hæv et lunt sted i 30 min.
  5. Del i 2 og form til brød.
  6. Efterhæv endnu 30 min. på en bageplade.
  7. Pensl med mælk/vand/æg.
  8. Bag nederst i ovnen (eller på varmluft) ved 200 gr. indtil færdig (ca. 40 min.)


Alternativer:

  • Erstat det lunkne vand med lunken mælk, det giver som regel en meget "blødere" smag.
  • Tilsæt lidt sukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar