onsdag den 16. november 2011

Spinathorn (40-50 stk.)





En af mine "all-time favorit" ting at bage, de smager simpelthen bare super godt, og så er de vegetarvenlige ;o)

Ingredienser:
Dej:
  • 50 g. gær
  • 5 dl lunken væske
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olie
  • 2½ dl solsikkekerne (*Kan undlades)
  • ca. 1200 g. Hvedemel
  • 1 dl Sesamfrø
  • Vand til pensling
Fyld:
  • 2 poser Spinat* - skyllet
  • 1,5 Domyati - Skåret i tern**
  • 1,5 Rødløg - Fint hakket
  • 8 fed Hvidløg - presset 
  • 2-3 L kogende vand
*(man kan også bruge 0,5-1 pose frossen spinat, tøet op)
** (Domyati kan købes i de fleste supermarkeder, ca. 28 kr.)

                               

Fremgangsmetode:

Dej:

1: Opløs gæren i væsken 

2: Tilsæt salt, olie og solsikkekerner

3: Rør/ælt mel i indtil dejen er smidig

4: Hæv omkring 1 time.

 - Imens den hæver forberedes fyldet -

Fyldet:

I: Kog 1.5 L vand. Kom 1 pose spinatblade i et dørslag og hæld kogene vand over indtil alle bladene er skrumpet ind. (blanchering). Gentag dette med den anden pose.

II: Pres det meste af vandet ud af spinaten (pas på det er varmt!). Tilsæt rødløg, hvidløg og domyati og rør rundt med en gaffel (gaflen gør at det bliver flået sammen)

                        

III:  Lad det trække køligt i min. 30 minutter.

(obs.: Dette spinatfyld kan bruges til rigtig meget, jeg har blandt andet brugt det som fyld i tærter, tilbehør til middag og som fyld i madpandekager alle gange med stor succes. )



Dej - fortsat:

5: Når den er færdig med at hæve...



...så tag en bolle på ca. 450 g.* og rul den ud til et rektangel.


6: Spred fyld på den nederste halvdel. Fold den øverste halvdel ned og "luk langs kanterne".


7: Tag kagerullen og rul forsigtigt frem og tilbage ovenpå dejen for at fordele fyldet jævnligt.

8: Skær dejen i strimler a 2,5-3,5 cm. Drej strimlen 2 omgange, og placer på bagepapir.


9: Lad efterhæve i 15 min. Pensl med vand og drys sesamfrø udover. Bag i en forvarmet ovn på 200 gr. i ca 20 min. indtil gyldenbrune.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVGhc7MzsYFsqt-USA_k4onnk17O9HdfZ_oUwoWwBRl1ZWYzuFGU_jE6Sl0PfwyK2te4EVRSuCYv-JwDanmec4kNxvGek0y76nyMlu4d4AUNRnWBqEUTYXQQkJSfEl0oIki0tEiZgbxXo/s1600/IMAG1690.jpg


*Obs.: Der vil som regel altid være en lille klump dej til overs efter alt fyldet er brugt, jeg laver altid 3-4 boller ud af den. Tricket er at når er i gang med at sprede fyld ud på den sidste rektangel, at man så starter i én ende med at komme fyldet på, og når det er sluppet op, skærer du den del uden fyld fra, før du fortsætter som normalt.


 Man får ca. 45 stk. alt afhængig at hvor brede man gør dem.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar