Helt basic pølsehorn:
Original:
- 50 gr. gær
- 6 dl lunken mælk
- (1 dl græsk yoghurt)
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. sukker
- 2½ dl olie
- 1 kg mel
- Pølser =)
Fremgangsmåde:
- opløs gæren i mælken
- Bland: salt, sukker, græsk yoghurt og olie i
- Ælt mel i indtil dejen er smidig
- Hæv 45-60 min.
- Del i 6 boller.
- Rul bollen ud til en cirkel, og del på midten 3-4 gange.
- rul en halv pølse ind.
- Efterhæv 30 min.
- pensl med mæl/æg/vand
- bag i 12-15 min v. 175 grader.
EKSTRA!!!
Hvis man bruger kyllingepølser så del dem på langs og kom ½ pølse i, de svulmer op når de bager.
Geniale boller, tag 1/6 del af dejen og del i 4 og form til boller.
Alternativ:
- Erstat 1-2 dl mælk med kærnemælk eller yoghurt.
- Kom en blanding af sød sennep, ketchup og ristede løg ind i pølsehornene.
- Brug kyllingepølser i stedet for svinekøds-pølser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar