onsdag den 16. november 2011

Pølsehorn


Helt basic pølsehorn:

Original:
  • 50 gr. gær
  • 6 dl lunken mælk
  • (1 dl græsk yoghurt)
  • 2 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 2½ dl olie
  • 1 kg mel
  • Pølser =)

Fremgangsmåde:

  1. opløs gæren i mælken
  2. Bland: salt, sukker, græsk yoghurt og olie i
  3. Ælt mel i indtil dejen er smidig
  4. Hæv 45-60 min.
  5. Del i 6 boller.
  6. Rul bollen ud til en cirkel, og del på midten 3-4 gange.
  7. rul en halv pølse ind.
  8. Efterhæv 30 min.
  9. pensl med mæl/æg/vand
  10. bag i 12-15 min v. 175 grader.

EKSTRA!!!

Hvis man bruger kyllingepølser så del dem på langs og kom ½ pølse i, de svulmer op når de bager.

Geniale boller, tag 1/6 del af dejen og del i 4 og form til boller.

Alternativ:

  • Erstat 1-2 dl mælk med kærnemælk eller yoghurt.
  • Kom en blanding af sød sennep, ketchup og ristede løg ind i pølsehornene.
  • Brug kyllingepølser i stedet for svinekøds-pølser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar