onsdag den 23. november 2011

Kartoffelmos

Den bedste kartoffelmos jeg har smagt. Endnu en af Chef Johns opskrifter (http://foodwishes.blogspot.com/2007/03/perfect-mashed-potatoes-breaking-cycle.html)

Ingredienser:
  • 1 kg Kartofler (store er bedst) - skrællede
  • 50-75 gr Smør
  •  1-2 dl Mælk
  • Salt og Peber
Fremgangsmåde:
  1. Skær kartoflerne ud i lige store stykker. (på langs hvis store)
  2. kom dem i en gryde TILSÆT SALT...!
  3. Kog indtil de er meget møre.
  4. Tøm vandet ud og sæt det over blusset igen for 30 sek. at fjerne det sidste vand.
  5. Mos delen: (se evt videoen)
  6. Tag din moser og kør 2 omgange.
  7. Tilsæt smør og kør 3-4 omgange.
  8. Tilsæt mælk og rør lidt rundt med moseren.
  9. Tilsæt salt og peber og pisk med piskeris for 15-30 sek.
Alternativ:
  • Jeg kommer også en del gulerødder i, det giver en pæn farve, og lidt mere "bid".
  • Man behøver ikke kød til denne mos, men hvis man skal, så er stegt flæsk det bedste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar