torsdag den 17. november 2011

Lynboller

ca 30 stk.

Ingredienser:
  • 50 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • 60 g magarine
  • 6 dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • 8-12 tsk. sukker
  • 1 tsk vanilje
  • Hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Smelt magarinen og bland mælken i (lidt efter lidt for at undgå klumper)
  3. Bland salt, sukker og vanilje i (Ikke for meget vanilje)
  4. Kom mel i indtil dejen smidig
  5. Hæv 30 min. (kan godt bruges uden hævning hvis tidspres)
  6. Form til boller og efterhæv (efterhævningen er vigtig)
  7. Bag miderst ca. 15-20 min. ved 180 gr. (25 min ved 150-180 gr.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar