fredag den 18. november 2011

Hønsekødssuppe

Ingredienser:
  • Hel kylling ell. over+underlår. (3-400 g pr mand)
  • Smør
  • Gulerod
  • Knoldselleri
  • Pastinak
  • Løg
  • Rødløg
  • Forårsløg
  • Suppevisk: Toppen af forårsløg, Toppen af dild, Laurbærblad
  • hele peberkorn
  • Salt
  • Peber
  • Godt Brød

Fremgangsmåde:

  1. Varm smøren i en gryde og brun kyllingen let.
  2. Dæk med vand
  3. Kog og skim indtil der ikke kommer mere fedt.
  4. Tilsæt salt, peberkorn og suppevisk.

Nu er der 2 muligheder:

I:

  1. Kom løg, rødløg og hele rodfrugter i og kog med indtil de er møre.
  2. Tag dem op, afkøl og skær i tern. Gem til senere. (man kan fjerne løgene hvis det er)
  3. Når kødet er så mørt at det falder af benene tages kyllingen op.
  4. Si resten af suppen.
  5. Pil kødet af kyllingen (smid skindet ud)
  6. kom kødet tilbage i suppen
  7. Skim igen.
  8. Tilsæt rodfrugterne.
  9. Kom forårsløg i.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Server med brød.

II:

  1. Skær rodfrugterne i tern.
  2. Når kødet er så mørt at det falder af benene tages kyllingen op.
  3. Si resten af suppen.
  4. Pil kødet af kyllingen (Gem ben og skind til stock)
  5. kom kødet tilbage i suppen
  6. Skim igen.
  7. Tilsæt rodfrugterne og kog indtil de er møre.
  8. Kom forårsløg i.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Server med brød.

Alternativ:

  • Man kan også komme kød-/melboller i som ekstra eller i stedet for kyllingen, og så gemme kyllingen til andet fx. tartelletter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar