- Hel kylling ell. over+underlår. (3-400 g pr mand)
- Smør
- Gulerod
- Knoldselleri
- Pastinak
- Løg
- Rødløg
- Forårsløg
- Suppevisk: Toppen af forårsløg, Toppen af dild, Laurbærblad
- hele peberkorn
- Salt
- Peber
- Godt Brød
Fremgangsmåde:
- Varm smøren i en gryde og brun kyllingen let.
- Dæk med vand
- Kog og skim indtil der ikke kommer mere fedt.
- Tilsæt salt, peberkorn og suppevisk.
Nu er der 2 muligheder:
I:
- Kom løg, rødløg og hele rodfrugter i og kog med indtil de er møre.
- Tag dem op, afkøl og skær i tern. Gem til senere. (man kan fjerne løgene hvis det er)
- Når kødet er så mørt at det falder af benene tages kyllingen op.
- Si resten af suppen.
- Pil kødet af kyllingen (smid skindet ud)
- kom kødet tilbage i suppen
- Skim igen.
- Tilsæt rodfrugterne.
- Kom forårsløg i.
- Smag til med salt og peber.
- Server med brød.
II:
- Skær rodfrugterne i tern.
- Når kødet er så mørt at det falder af benene tages kyllingen op.
- Si resten af suppen.
- Pil kødet af kyllingen (Gem ben og skind til stock)
- kom kødet tilbage i suppen
- Skim igen.
- Tilsæt rodfrugterne og kog indtil de er møre.
- Kom forårsløg i.
- Smag til med salt og peber.
- Server med brød.
Alternativ:
- Man kan også komme kød-/melboller i som ekstra eller i stedet for kyllingen, og så gemme kyllingen til andet fx. tartelletter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar